vrijdag 8 maart 2013

Decoraties met porseleinverf

Gezellige (wand)borden
Witte porseleinen borden zijn erg leuk te decoreren met servetten of 3D plaatjes. Op deze manier kun je een gezellig servies samenstellen, geheel naar eigen smaak.
Leuk om zelf te houden maar zeker zo leuk om als cadeau weg te geven.wandbord  "Good morning"
Benodigdheden:
wit porseleinen bord                                                                                                                porseleinverf                                                                                                                               porseleinstift                                                                                                                  servet                                                                                                                                            alcohol 80% (drogist), sponsjes ,huishoudoven

Werkwijze:
Ontvet het bord met alcohol en laat dit drogen.                                                                            Knip de servet uit en haal de twee achterlaagjes eraf.
Strijk het gedeelte waar de servet op het bord komt te liggen in met porseleinverf transparant.                                                                                                                                               Leg de uitgeknipte afbeelding er voorzichtig op, druk hem voorzichtig aan en laat dit vervolgens goed drogen.
Breng dan een laagje porseleinverf transparant over de afbeelding aan zodat de servet a.h.w. tussen twee laagjes porseleinverf beschermd ligt.
Maak met de computer  met bijvoorbeeld het programma "Word-art" de tekst "Good Morning" en trek deze uitgeprinte tekst over op het bord m.b.v. textiel karbon.                                         Teken de tekst na met een porseleinstift.
Laat het bord nu een dag drogen.
Spons met enkele kleuren porseleinverf en een sponsje rondom de afbeelding tot het een leuk geheel wordt.
Om het bord afwas bestendig te maken, moet het in de huishoudoven worden afgebakken.                                                                                                                                              


doe dit als volgt:Zet de oven op 130°. Is deze temperatuur bereikt, zet  het bord er in en bak het bord 30 minuten af. Laat het vervolgens in de oven afkoelen.
Wandbord  met knipvel decoratie
extra nodig:  klein wit porseleinen bord, A4 vel Marij Rahder nr. 2005 (of knipvel naar keuze)
Knip het plaatje "circus" en de treintjes uit en smeer ze aan voor- en achterkant in met porseleinverf transparant en laat het drogen.
NB:omdat papier eerst "verzadigd" moet worden, deze voorbehandeling goed uitvoeren.
Volg verder de werkwijze zoals beschreven bij "Good Morning

Geen opmerkingen:

Een reactie posten