dinsdag 6 oktober 2020

Chocolade kaart

 

 

De workshop chocolade kadoosje is oorspronkelijk een idee uit 2017 van Gerry's Craft en te zien op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=VNM3m_P_KGI 

 Zij beschrijft, hoe je een reep chocolade omwikkelt en versiert.  Echt de moeite waard om te bekijken.

 De eenvoudige versie, waarbij je dus alleen een kaart maakt - zonder een echte reep chocola te gebruiken - komt van Sylvia Scharp.  Deze versie staat hieronder beschreven.


Nodig:

Karton A5

Karton bruin en lichtbruin

Zwart papier

Design papier

Stukje aluminiumfolie

Embossingfolder en stansapparaat

Knipvel en tekstje

 

Werkwijze:

Embos met een embossingfolder het lichtbruine karton.

Snijd er 7 vierkantjes van in de afmeting: 2 x 2 cm

Snijd van het donkerbruine karton 7 vierkantjes van 2½ x 2½ cm.




Plak de kleine vierkantjes op de grote vierkantjes m.b.v. foamtape.

Vouw de A5 kaart dubbel.

Plak er zwart vierkant papier op van 9,5 x 9,5 cm.

Plak op het zwarte papier de 7 vierkantjes m.b.v. foamtape.

Snijd designpapier van 9,5 x 9,5 cm.

Zet rechts op 3 cm een streepje en knip het papier schuin af.

Kreukel een reep aluminium folie.

Vouw het om het schuin gesneden deel van het designpapier, en plak het vast.

Plak het designpapier op de kaart.

Knip een plaatje uit naar keuze, en plak het op het designpapier.

Plak eventueel nog een tekstje of sticker.

 

Mieke Duckers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten