zaterdag 27 februari 2021

WOORDZOEKER KAART MAKEN






 Woordzoekers kun je heel eenvoudig zelf maken, zoek op google naar woordzoeker kaarten.    

Je vindt er kant en klare woordzoekers, die je zo kunt uitprinten.              

Maar het leukste is natuurlijk om ze heel persoonlijk te maken.          Voeg dan je eigen woorden toe.   

Jaren geleden had ik al wel eens wat woordzoekers gemaakt.                                                      

In oktober 2019 zat ik te piekeren, hoe ik van het Sint feest iets meer kon maken, dan : hup hier is de mand met cadeaus, uitpakken maar.    Binnen 5 minuten is dan iedereen klaar!                                                   

Ik ben woordzoekers gaan maken, niet te lang of te moeilijk (moest ook te doen zijn voor kinderen van 6½ en 9 jaar)   De oplossing was  een plek waar gezocht kon worden naar een cadeau. Ik  heb de cadeaus  in en om het huis verstopt, en de woordzoekers  in linnen tasjes gestopt . Om  de beurt mocht er iemand een tasje pakken en de woordzoeker oplossen.  En dan maar zoeken naar de plek, en kijken: voor wie is het cadeau .  Reuze gezellig.        

 




 

 

 

 

 

 

 

 


Tijdens het begin van de lockdown maart 2020 maakte ik woordpuzzels voor de  kleinkinderen .  De oplossing mailden ze door, en was het goed, dan kwam er een verrassing in de brievenbus.  

Een woordzoeker kun je op een kaart maken, met leuke knipvel plaatjes erbij .    

Hoe maak je de kaarten?   Vouw een A4 karton dubbel, en vouw het voorste deel van de kaart weer terug op de helft.  Snijd onderaan  de kaart 6,2 af.  De kaart is nu: 14,8 x 14,8 cm. Plak oplegpapier op de 3 kaartdelen , 14,2x14,2 cm en 2x: 6,8 x 6,8 cm.  Snijd van de reststrook  2,5 cm af. Plak deze strook onderaan de kaart. En plak er oplegpapier op (breedte:  2 cm) 

Maak de woordzoeker. Plak de  puzzel op een oplegvel van 9½ x 9½ cm, en plak het op het rechterdeel van de kaart.  Plak de woorden op oplegpapier, en plak ze links op de kaart.  Plak de delen van de oplossing  op oplegpapier, en plak ze onderaan op de strook.   Werk de kaart verder af met plaatjes van een knipvel, stickers, geponste bloemetjes, stempel, teksten  enz.                  

 















2 opmerkingen: