zondag 15 januari 2023

Pop-up dieptekaart met sierband.

 


Idee:Terri Gaines

  https://www.youtube.com/watch?v=mTDC3vMn84M

Nodig:

2 vierkante kaarten  (27 x 13,5 cm) 3 velletjes designpapier (15 x 15 cm)Stansmal cirkel, ovaal of rechthoek (nestjes)Stansapparaat Knipvelplaatjes, lijm, schaar, dubbelzijdig tape en foamtape

Werkwijze:

Snijd van  1 vierkante kaart een kaart van 22 x 13½ cm, en ril  en vouw de kaart aan beide zijden op 5½ cm. Dit is de buitenkaart.   Plak in het middendeel een vel designpapier van 13 x 10½ cm.     

Snijd van de 2e kaart een kaart van 18 x 13½ cm. Ril en vouw de kaart aan beide zijden op 1½ en 4½ cm. 

 Dit is de binnenkaart. Plak op het middendeel een vel designpapier van 13 x 8½ cm. Stans in het middendeel een opening. (Nestjesmal)  Stans uit het restkarton van de kaarten een sierrand. Plak de sierrand langs de opening.          

Snijd van het designpapier 2 stroken van  13 x 2,8 cm en 2 stroken van 13 x 1,3 cm. Plak ze op de kaart. Leg de binnenkaart op de buitenkaart, teken met potloodstreepjes  de opening  van de binnenkaart op de buitenkaart.   

Plak het plaatje op de buitenkaart. Plak de smalle stroken (1½ cm) vast aan de buitenkaart.Vouw de kaart dicht. Plak aan de buitenkant van de kaart 2 stroken  designpapier  van 13 x 5 cm.

Sierband: Snijd van het restkarton stroken van 2 cm breed. Plak ze aan elkaar, vouw het losjes om de dichtgevouwen kaart.  Plak de uiteinden aan elkaar. Plak aan de voor en achterkant designpapier van 1½ x 11 cm. 

Plak er een plaatje op. Werk de kaart verder af, met plaatjes, tekstjes enz.  

Tip: Spons de randen van de kaarten en sierband met een bijpassende kleur stempelinkt.

Idee:Terri Gaines

  https://www.youtube.com/watch?v=mTDC3vMn84M

   

                                                                                                            

 


 




Mieke Duckers

Mieke Duckers



Annelies van der Meulen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten